Stichting Concerten


De Stichting Concerten Hellevoetsluis organiseert al enkele tientallen jaren koffieconcerten onder de noemer 'Hellevoet Klassiek.
Het concertseizoen loopt van oktober tot en met maart.
Daarin worden zes concerten gegeven, uitgevoerd door topmusici.
De toegangsprijzen zijn:
abonnement/ donateur: € 50,00 p.p. per seizoen
2e persoon op hetzelfde adres: € 40,00 p.p.
Enkele toegang per concert: € 15,00 p.p.
Kinderen tot 18 jaar: € 4,00
Kaartverkoop vindt uitsluitend voor aanvang van het concert aan de zaal plaats.

 

Het volgende concerten voor het seizoen 2017 - 2018 staan nog op het programma:

 


  

 

december

10 december 2017 (zondag)


12.00 uur
 
Piano Duo Blaak
Het pianoduo Martijn en Stefan Blaak behoort tot de top van pianoduo van hun generatie.
De cum laude afgestudeerde broers concerteren op vele podia in o.a. Nederland, Duitsland, BelgiŽ, Oostenrijk, Spanje, ItaliŽ, Frankrijk en de Verenigde Staten. Regelmatig zijn Martijn en Stefan Blaak te gast tijdens
internationale festivals, zoals het Grachtenfestival Amsterdam, Le Festival international dŗrt lyrique dAix-en:Provence (Frankrijk), Green Lake Festival (Verenigde Staten), SŠchsisches Mozartfest, Leipziger Klaviersommer (Duitsland) en'La settimana d'arte di Cecina' (ItaliŽ).
Martijn en Stefan ontvingen 'De Voorziening', een beurs voor jonge excellerende musici. Mede in het kader hiervan studeerden zij bij Ton Hartsuiker.
Zij traden op in de bekende serie 'Het Zondagochtendconcert' in het Koninklijk Concertgebouw.

 

2018

 

januari

14 januari 2018 (zondag)


12.00 uur
 
Mazzeltov
 
De klezmerband Mazzeltov richt zich vooral op het Jiddische lied.
Veel van deze muziek is ontstaan als een mengeling van ioodse muziek en Oost-Europese volksmuziek. Mazzeltov houdt deze traditie levend.
De band speelt met liefde bekende en minder bekende pareltjes uit het oude |iddische repertoire. Z1j trekken de muziek ook door naar deze tijd met eigen composities en jiddische gedichten door de band op muziek gezet. De groep komt zo af en toe op de proppen met onverwachte jiddische vertalingen van hedendaagse Franse of Nederlandse nummers.
Al meer dan tien jaar maken zlj theatertournees door binnen- en buitenland met zangeres Rolinha Kross als 'leading lady'.
Met haar warme stem en openhartige uitstraling weet zijhetpubliek te overrompelen. De optredens in het Koninklijk Concertgebouw zijn een regelmatig hoogtepunt voor de groep.

 

februari

18 februari 2018 (zondag)


12.00 uur
 
The Counterpoints
 

Aljosja Mietus - klavecimbel, Thomas Triesschijn - blokfluit, Petr Hamouz - cello, Anna Jane Lester - viool.
  
 De Counterpoints is een in Nederland gevestigd ensemble dat oude muziek ten gehore brengt. Vanaf het moment dat de Counterpoints samen muziek maakten, was er een inspirerende dynamiek binnen de groep; een opwinding om met elkaar alle kleuren en emoties ingebed in de barokmuziek te ontdekken en de interactie van hun stemmen in de muziek te verkennen.
].S. Bach, een belangrijke componist voor de Counterpoints, werd alom bewonderd als de meester van contrapuntische muziek (muziek waarbij sprake is van een tegenmelodie).
Afkomstig uit verschillende landen, maar bij elkaar gebracht door hun studie Oude Muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, menen de Counterpoints dat het belangrijk is concerten te geven op
authentieke instrumenten of goede kopieŽn.

 

 

maart

25 maar 2018 (zondag)


12.00 uur
 
Kurios Klarinetkwartet
 

Boukje Musch - 1e en & esklarinet, Peter Koetsveld - 2e klarinet, Corien Hoepman - 3e & bassetklarinet, Mark Snitselaar - basklarinet.
Het Kurios Klarinetkwartet, opgericht in 2002,heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een veelzijdig ensemble. Tijdens concerten worden naast originele hedendaagse werken voor klarinetkwartet, ook bewerkingen van strijkkwartetten en andere - veelal door het kwartet zelf vervaardigde - arrangementen gespeeld. Ook klezmermuziek heeft een
plaats binnen de programmering. Verder geven de leden van het kwartet regelmatig concerten waarin zij 'Die sieben letzten Worte unseres Erlůsers am Kreuze' van |oseph Haydn spelen. De afgelopen jaren heeft het kwartet concerten gegeven door het hele land, op zeer veel verschillende en bijzondere locaties, zoals de Hermitage in Amsterdam.
Ook volgden internationale tournees en een televisieoptreden.